Onze expertise domeinen

Wij werken rond de business needs, security & design van volgende domeinen. 

(SD) WAN

We merken een sterke evolutie in de wereld van Wide Area Networks (WAN). Software Defined wordt meer en meer het nieuwe normaal omdat bedrijven op zoek zijn naar oplossingen die hen flexibiliteit, wendbaarheid en efficiëntie bieden, gecombineerd met een gelijkblijvende kosten of een besparing ervan. De overstap naar Cloud en de focus op end user experience (beschikbaarheid en prestaties van applicaties) leggen meer druk op ICT omgevingen om oplossingen zoals SD-WAN te implementeren.

Het is echter belangrijk om een keuze te maken gebaseerd op uw specifieke behoeften, het huidige marktaanbod en de maturiteit van de voorgestelde oplossingen. Er moet worden gestart van een duidelijke business strategie die vervolgens wordt vertaald in realistische oplossingen die de beste end user experience garanderen naar de toekomst toe.

Tam Tam Consulting heeft op het gebied van WAN vele jaren ervaring op technisch, tactisch en commercieel niveau. Bovendien zal de echte praktische ervaring met SD-WAN projecten uw bedrijf de zekerheid bieden te eindigen met een oplossing die geschikt is voor het vooropgestelde doel. Dit in combinatie met een compleet en leesbaar contract dat de nodige flexibiliteit biedt om toekomstige marktevoluties te dekken.

UCC & VOICE

UCC
Unified Communication and Collaboration, een term met net zoveel oplossingen als betekenissen.

Voor Tam Tam Consulting betekent UCC:

  • “een oplossing voor al uw communicatie, via telefoon, pc (telefonie & chat), smartphone, … gebruikmakend van elk beschikbaar netwerk (voice, data, wired, wireless)” +
  • “een oplossing om in een teamomgeving te werken; documenten uit te wisselen, aan dezelfde documenten te werken, uw project informatie op te slaan, …” +
  • “een platform (in de cloud, on-premise, hybride) dat de verschillende communicatiestromen intern en extern afhandelt”

Om een plan te kunnen opstellen dat voorziet in de behoeften van de eindgebruikers van vandaag en morgen, is het voor elk bedrijf noodzakelijk een duidelijk beeld te hebben van de huidige omgeving.

Typische projecten in dit domein zijn:

  • Sessies om de behoeften van de eindgebruikers te achterhalen
  • Opbouw van een strategie en roadmap
  • Volledig sourcing project met business requirements, technische requirements en toekomstige contracten
  • UCC en office omgeving: begeleiding om de beste keuze voor uw bedrijf te maken

Voice
Steeds meer bedrijven zien vaste telefonie en de daaraan gerelateerde infrastructuur, mobiele telefonie en mobiele data als commodity diensten.
De realiteit is echter dat veel bedrijven nog steeds te maken hebben met een grote hoeveelheid “onzichtbare” legacy infrastructuur, verschillende manieren om telefonie en facturaties te behandelen, en daarnaast geen resources beschikbaar hebben om veranderingen, contracten en kosten te beheren. Het herbekijken van de gehele telefonie is voor de meeste bedrijven een uitdaging (Vast-mobiel integratie, Vast-WAN integratie, vaste en mobiele eindpunten, …)

Over mobiel praten, gaat over een veelheid aan aanbiedingen, kostenmodellen, verwarrende facturen en het onder controle houden van uw vloot. Het toewijzen van de juiste bundel aan het “toekomstige” verkeerspatroon van de gebruiker is een uitdaging waarbij buiten bundel verkeer tot hoge kosten leidt. En als u dit nu combineert met de realiteit waarbij u, als mobile manager, verantwoordelijk bent voor de activering van de best geschikte bundels, een migratie naar BYOD beheren, of erger nog, alle toestellen van bestelling tot levering beheren, dan begrijpt u dat telefonie niet echt een eenvoudig iets is.

Tam Tam Consulting helpt sedert 1999 bedrijven met grote en complexe omgevingen met de optimalisatie en dagelijks beheer van zowel de vaste als mobiele omgevingen. Wanneer u spreekt over eenmalige inventaris en audit, continue technology expense management, sourcing projecten, rationalisaties, opmaak mobile policy, begeleiding van huidig naar volledig BYOD-model, … dan is Tam Tam Consulting uw partner bij het realiseren van een gecontroleerde omgeving door een oplossing te implementeren die geschikt is voor al uw doeleinden.

LAN - Wi-Fi

Het Local Area Network (LAN) wordt al jaren gezien als ‘commodity’, met als enige doel om de pc’s van een bedrijf met elkaar te verbinden. Deze visie is sterk veranderd door in de onderneming onder andere mobility, BYOD, HD video-conferencing, videobewaking en geconvergeerde opslag te introduceren. Naast de wired access is wireless access via Wi-Fi tot het bedrijfsnetwerk iets dat als normaal wordt beschouwd door de meerderheid van de werknemers. Ze brengen hun apparaten mee naar vergaderingen en willen verbinding maken met hun werkbestanden en e-mails. Ook vinden externen die de bedrijven bezoeken het heel normaal om toegang te krijgen tot het internet om verbinding te kunnen maken met hun presentatie, die is opgeslagen op b.v. OneDrive of Google Drive. Samen met de ontwikkelingen in de WAN-netwerken zien we ook bij LAN steeds meer trends in automatisering en software defined omgevingen (SD-LAN).
Om op een veilige manier over te schakelen naar dit nieuwe model, kunt u vertrouwen op de ervaring van Tam Tam Consulting om uw huidige situatie transparant te maken, risico’s en mogelijke hiaten te identificeren en uw netwerk van de toekomst samen te bepalen.

MONITORING

Monitoring is niet langer enkel een kwestie van een beeld te hebben van de netwerkprestatie. Sedert verschillende jaren ligt de nadruk meer op de beschikbaarheid van applicaties, aangezien positieve “end user experience” essentieel is voor een bedrijf dat werkefficiëntie en tevreden werknemers nastreeft.

 Een inventarisatie van de belangrijkste business en operationele uitdagingen en directe input van het team via workshops, zullen waardevolle inzichten brengen die het mogelijk maken een realistische roadmap voor de toekomst uit te tekenen. Vanaf dan heeft u een waaier aan mogelijkheden bij de keuze uit een groot aanbod aan leveranciers, die dan nog allen verschillende oplossingen met een veelheid aan producten aanbieden. Het is cruciaal om de juiste keuzes specifiek voor uw omgeving te maken.

De methodologie van Tam Tam Consulting garandeert een vlotte begeleiding vanaf uw roadmap doorheen het selectieproces naar de implementatie van een volledige (managed) monitoring omgeving.

MOBILITY

Wanneer we spreken over mobility, denken we aan “people connected anywhere, anytime”. Dit dwingt bedrijven om

  • Hun strategie te heroverwegen; het voorzien van de nodige hulpmiddelen, toestellen en connectiviteit
  • Duidelijke grenzen op te leggen; toegang tot bedrijfsgegevens, beschikbaarheid, het definiëren van een reeks regels die uitmondt in een mobile policy

En niet te vergeten, het implementeren van een geschikt BYOD / CYOD-model (Choose Your Own Device) voor uw omgeving en / of het uitbesteden van de volledige mobiele afhandeling vereist gedetailleerde afwegingen voor alle belanghebbenden (HR, IT, inkoop, juridische zaken, eindgebruikers, …).

Kortom, mobility is een breed scala aan diensten en activiteiten die gekoppeld zijn aan communicatie, waardoor uw eindgebruikers op de meest efficiënte manier in verschillende situaties kunnen werken.

Voor bedrijven is dit niet de gemakkelijkste oefening, maar onze ervaring leert ons dat een eerste workshop inzichten kan opleveren die u helpen een duidelijk en realistisch plan te definiëren om elke uitdaging op dit gebied aan te gaan.

Vragen over hoe onze expertise uw bedrijf kan bijstaan?

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.
Contact
    Atealaan 34A, 2200 Herentals, Belgium
   BE 0465.967.313
   +32 (0) 14 70 10 70
   info@tamtamconsulting.com
   LinkedIn
Snelle navigatie
INDEPENDENT | ADVISOR | TECHNOLOGY EXPERT