Testimonial TVH

TVH: Een succesvol WAN RFP project

Geschreven door Ronald Grunewald (Group IT Infrastructure Manager)

TVH is een wereldwijde leverancier met klanten in meer dan 170 landen en bestaat uit twee business units: TVH Parts Holding en Mateco TVH Parts Holding biedt wereldwijd onderdelen en accessoires voor material handling, industrial en agricultural equipment. Mateco bestaat uit 4 activiteiten: Verkoop, Verhuur, Service en Trade.

Tam Tam Consulting (TTC) had het genoegen om een WAN RFP project te begeleiden voor TVH. Na afloop van het project werd een interview afgenomen met Ronald Grunewald, Group IT Infrastructure Manager van TVH.

Misschien kan het TVH-verhaal u inspireren om zelf voor uw bedrijf een WAN-dossier op te pakken.

Wat was de aanleiding om een WAN RFP dossier op te starten?

Het WAN-contract met de bestaande leverancier liep al 7 jaar en kwam ten einde. Bij de start van mijn opdracht besloten we onmiddellijk het bestaande contract voor 6 maanden te verlengen om voldoende tijd te kunnen nemen voor ons onderzoek naar technologiechanges en mogelijke interessante markt evoluties. Daarnaast wilden we aftoetsen welke innovaties onze snelgroeiende business zouden kunnen ondersteunen en of we nog steeds de juiste partner hiervoor hadden.

Wat deed jullie de beslissing nemen om dit onderzoek samen met een externe consultant op te pakken?

We zijn een IT-infra organisatie met 40 mensen wereldwijd, maar zijn niet de subject matter experts in dit domein. Voor dergelijk belangrijk dossier heb je experts nodig die een juiste kijk hebben op de technologie trends, innovaties, evoluties in de markt en vooral experten die ook voor andere klanten dergelijke projecten doen.

Wat waren de belangrijkste voorwaarden voor de keuze van een externe consultant?

Relevante ervaring en maturiteit in de materie is cruciaal voor dat soort kritische dossiers; dit is net de expertise die TVH nooit zelf in huis zal opbouwen. Verder hechten wij veel belang aan een Trusted partnership en menselijk contact. Voor ons is het belangrijk dat er een klik is tussen de medewerkers van de verschillende bedrijven.

Waarom werd Tam Tam Consulting gekozen?

We hadden uiteindelijk drie partijen uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek van een uur. We merkten een groot verschil op vlak van maturiteit, expertise en manier van presentatie. De focus van Tam Tam Consulting lag op “samen een project realiseren” en dit creëerde voor ons onmiddellijk een team gevoel. Er was erg duidelijk een klik tussen beide bedrijven vanaf het eerste moment.

Hoe verliep het project op vlak van opstart, verwachtingen, samenwerking, …?

Tam Tam Consulting heeft de verwachtingen van het voltallige globale TVH-team overtroffen. De voortgang van het dossier verliep volledig in lijn met de geadviseerde planning, alle verantwoordelijkheden werden correct ingevuld en de geprojecteerde workload voor TVH was in lijn met de voorgestelde projecties. Tam Tam Consulting bracht alles steeds op een onafhankelijke manier, wat zeer positief is, want dit wil zeggen dat TTC de beslissing aan de klant overlaat.

Zelfs informeel wilde TTC geen mening geven over voorkeuren, ondanks onze doch diverse pogingen daartoe. De begeleiding hebben wij ervaren als heel duidelijk en kordaat; TTC nam alles in handen en verdedigde de belangen van TVH tot na de eindmeet, zonder uitzondering. Het voelde echt aan als een partnership van A tot Z. Voor TVH was het een 1+1=3 verhaal, vanaf de intro door TTC tot op vandaag de dag nog steeds.

Vanwaar de keuze voor SD WAN? Wat zijn de belangrijkste voordelen aan dergelijk netwerk voor TVH?

Voor TVH is business continuïteit voor alle sites cruciaal; wij willen geen tijd verliezen met netwerk outages, vandaar dat we hiermee rekening gehouden hebben in het ontwerp van het onderliggende netwerk. De SD-WAN technologie biedt ons heel wat belangrijke voordelen: offloaden van verkeersstromen naar andere lijnen, performantie, visibiliteit en optimaal gebruik van de beschikbare bandbreedte. Het gegeven dat je voor het security luik aan microsegmentatie kan doen, delen van het netwerk kan isoleren en op die manier de impact kan beperken is zeer belangrijk voor TVH. Ook andere zaken, zoals flexibiliteit in upscaling en downscaling werden mee ingebouwd in de oplossing.

Moest u dit dossier opnieuw opstarten, wat zou u anders doen?

Wat absoluut een zekerheid is, is dat we terug zouden samenwerken met TTC. Achteraf bekeken, hebben we vanuit TVH te weinig stilgestaan bij de KPI’s (leadtimes), een betere definiëring voor alle zaken die niet operationeel zijn, hadden we moeten voorzien.

Welk advies zou u meegeven aan bedrijven die voor een gelijkaardig project staan?

Een goede voorbereiding is cruciaal, je moet er voldoende tijd voor maken vanuit de organisatie en je laten bijstaan door een organisatie die weet waar ze over praten. Tot slot, hoe zou u de samenwerking met TTC beknopt omschrijven? Uitmuntend.

Copyright © Tam Tam Consulting 

Vragen over hoe onze expertise uw bedrijf kan bijstaan?

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.
Contact
    Atealaan 34A, 2200 Herentals, Belgium
   BE 0465.967.313
   +32 (0) 14 70 10 70
   info@tamtamconsulting.com
   LinkedIn
Snelle navigatie
INDEPENDENT | ADVISOR | TECHNOLOGY EXPERT