Onze diensten

 

CLMaaS – Contract Life Cycle Management as a Service

 

Tegenwoordig zijn alle bedrijven op de één of andere manier bezig met een bedrijfstransformatie, voornamelijk gedreven door digitalisering. ICT is hierbij een belangrijke factor. ICT-afdelingen zullen tijdens die digitale transformatie de grootste impact voelen door te focussen op het juiste portfolio van applicaties. Hiervoor is infrastructuurtechnologie cruciaal, infrastructuurtechnologie is de basis die de prestaties van bedrijfsprocessen en applicaties ondersteunt.

Ons crossfunctioneel expertteam en het TRACE-platform zorgen voor alle activiteiten die nodig zijn om controle te houden over de hele keten van operationeel tot tactisch en strategisch beheer van uw complexe technologiecontracten. 

 

Waarom Contract Lifecycle Management?

Een contract voor WAN, LAN, UCC, Security, telecommunicatie, … dekt vele diensten, steeds veranderende technologieën en resulteert in hoge jaarlijkse kosten.

Een modern contract is niet langer statisch, maar vooral dynamisch. Het bevat specifieke regels en voorwaarden die moeten worden beheerd om het beste uit uw contract te halen EN om uw contract in een “shape” te houden zodat uw bedrijf profiteert van de meest optimale condities en de beste technologie voor uw omgeving.

Waarom zou u hier geld/tijd aan besteden? Waarom niet?

Als u een grote onderneming moet beheren, moet u een enorme hoeveelheid brongegevens controleren en beheren. Brongegevens, die niet alleen verantwoordelijk zijn voor uw facturen, maar ook gegevens die u input geven bij uw revenu commitments, up en downscaling tresholds, het maken van strategische beslissing, creditnota’s te claimen indien van toepassing, …

U moet tenslotte evenveel weten als uw leveranciers om ze scherp te houden, hen uit te dagen en hun rapporten en facturen niet als vanzelfsprekend te beschouwen.
Beide partijen zijn verantwoordelijk voor hun eigen CONTRACT LIFECYCLE MANAGEMENT (CLM).

De keuze maken om het contract niet te beheren = uw leverancier een blanco cheque aanbieden en hem volledige controle geven, wat kan leiden tot discussies en slechte relaties, terwijl u vandaag een PARTNERSCHAP nodig heeft.

Waarom zou u een tool in combinatie met expertise gebruiken om u te helpen CLM?

Omdat we spreken over het beheren van veel data in een complexe omgeving, controle houden over facts and figures, het beheren van de migratie van leverancier A naar leverancier B met het vermijden van boetes, opvolgen van de status van grote implementaties, opvolgen van budget flows, … moet u een rapportage bij de hand hebben met alle gegevens over de gezondheid van uw bedrijf. Maar zoals altijd heeft u tijd en expertise nodig om de juiste interpretatie te geven aan de gegevens, om waarde te creëren en slechte beslissingen te vermijden.

Hoe kan Tam Tam Consulting u helpen?

Onze experten beheren dag in dag uit allerlei technologiecontracten. Hun expertise geeft u gemoedsrust en controle.
Uw taak; focus op uw bedrijf en ervoor zorgen dat de Tam Tam expert uw zakelijk zorgen vertaalt naar een dynamische contract lifecycle.

Typische dashboards in de CLM omgeving:

  • Contract scorecard
  • Overzicht van alle kosten en analyse
  • Zicht op de evolutie van de migratie : huidige leverancier versus nieuwe leverancier (# sites & €)
  • Details services geactiveerd per site ID
  • Budget rapportering – trendlines
  • Thresholds voor up- en downscaling

OPMERKING: als uw contract een business review en/of een revenu commitment bevat, wordt alle rapportage, om de prestaties van de leveranciers te verifiëren, in dynamische dashboards gecreëerd. Deze dashboards zijn op maat gemaakt voor elke klant specifieke omgeving

Vragen over hoe onze expertise uw bedrijf kan bijstaan?

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie.
Contact
    Atealaan 34A, 2200 Herentals, Belgium
   BE 0465.967.313
   +32 (0) 14 70 10 70
   info@tamtamconsulting.com
   LinkedIn
Snelle navigatie
INDEPENDENT | ADVISOR | TECHNOLOGY EXPERT